Παραγωγή και εξόρυξη στην Βουλγαρία, χωρίς επαφή με μέταλλο - Η Πράσινη άργιλος είναι κατάλληλη για χρήση σε κανονικό και συνδυασμένο έως λιπαρό τύπο δέρματος, επιρρεπή στην ακμή. Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και διαθέτει καλές σφικτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα σε διευρυμένους πόρους. Αυτός ο τύπος αργίλου καθαρίζει εύκολα, απορροφά και αναγεννά το δέρμα μέσω της διέγερσης της διαδικασίας ανανέωσης των κυττάρων. Αφαιρεί τις συσσωρευμένες τοξίνες και ρύπους.
Η Πράσινη άργιλος έχει ευρύ φάσμα εφαρμογής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών τραυματισμών, διαστρεμμάτων, μώλωπες, πληγές, καθώς και ορισμένων καταστάσεων που οφείλονται σε μυκητιασικές λοιμώξεις. Είναι κατάλληλη όχι μόνο για την παρασκευή μάσκας προσώπου, αλλά και για την παρασκευή κομπρέσες, μπάνια, κομπρέσες, πούδρες και ακόμη και σαπούνια. Περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, τριπλό αλουμίνιο και λιγότερο σίδηρο τριξείδιο, κάλιο, ασβέστιο, τιτάνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.
Η Πράσινη άργιλος σε σκόνη "Ζdravnitsa" έχει ευεργετική δράση σε:
- Λιπαρό και προβληματικό δέρμα;
- Ακμή;
- Λιπαρά μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής.
Βιολογικά πιστοποιημένη σκόνη/αλεύρι από γοφούς τριανταφυλλιάς που παρασκευάζεται από ολόκληρους καρπούς - φλούδα και σπόρους γοφών τριανταφυλλιάς. Απόλυτα φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα. Η σκόνη γοφών τριανταφυλλιάς επεξεργάζεται σε ποιότητα ωμών τροφίμων και είναι επίσης vegan και χωρίς γλουτένη. Το προϊόν είναι λεπτοαλεσμένο σε περίπου 200-400µm. Οι γοφοί τριανταφυλλιάς που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη A, η βιταμίνη E και επίσης σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Τα παραπάνω αποδεικνύονται από εργαστηριακά αποτελέσματα. Ιδανικό για προσθήκη σε διάφορες υγιεινές τροφές όπως: smoothies, γιαούρτι, χυμούς, ωμές μπάρες, ωμές πραλίνες; επίσης σε ψητά πιάτα ως αλεύρι γοφών τριανταφυλλιάς: τηγανίτες, cupcakes κ.λπ.
Οι αποξηραμένοι σπόροι άγριας τριανταφυλλιάς (Rosa Canina) χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμάκων, αλλά επίσης απασχολούνται στη βιομηχανία τροφίμων ως φυσικά συστατικά που βελτιώνουν την υφή και αυξάνουν την αίσθηση γεύσης του φρούτου στο τελικό προϊόν. Μπορείτε να προσθέσετε εύκολα τους αποξηραμένους σπόρους σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής σας. Οι αποξηραμένοι σπόροι τριανταφυλλιάς είναι μικροβιολογικά σταθεροί και μπορούν να αποθηκευτούν στην αποθήκη σας για 2 χρόνια.
Εφαρμογές αποξηραμένων σπόρων τριανταφυλλιάς σε τρόφιμα και καλλυντικά:
• Ενίσχυση προϊόντων τροφίμων, είτε ζαχαρωτών, γαλακτοκομικών ή αρτοποιίας
• Σκόνες πρωτεΐνης
• Διατροφικά συμπληρώματα
• Λειτουργικά τρόφιμα και ποτά
• Διατροφή αθλητών
• Ως απολεπιστικό σε προϊόντα σώματος και προσώπου
• Προσθήκη υγιεινής υφής σε σαπούνια και απολέπιση
• Έλαιο σπόρων ψυχρής έκθλιψης